Laura Kunnen

Laura Kunnen

25ste plaats Vlaams Parlement, Antwerpen

Over mij

Natuurwandeling met het gezin

Kunnen is doen!

Oorspronkelijk ben ik van Hove. Later ben ik, samen met mijn mama en zus Elise, nog verhuisd naar Schoten, Lier, Gooreind in Wuustwezel en nadien in mijn eentje naar een appartement in Antwerpen centrum. Na mijn studies in Antwerpen ben ik de liefde gevolgd naar Hulshout. Een plek waar ik me meteen thuis voelde, een prachtige dochter (Phéline) kreeg en een toffe job vond.

Dit gevoel van ‘thuiskomen’ is iets waar ik mijn hele jonge leven naar heb gezocht. Naar een identiteit die bij me past, door het krijgen van een kind werd ik me plots heel bewust van mijn plek en de verantwoordelijkheid die ik draag in onze maatschappij.

Mijn man werkt samen met zijn trouwe partner ten dienste van de veiligheid van velen. Ik ben heel fier op het werk dat zij samen verrichten, al mag het voor mij, om met de woorden van gewezen minister Loones te spreken, onder een andere vlag zijn.

De combinatie van bovenstaande, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een uitgesproken Vlaamse identiteit, maakten dat ik mij in september 2017 aansloot als lid bij N-VA Hulshout. Het duurde niet lang voor fractievoorzitter Gust van den Bruel mij contacteerde met de vraag om me bij het bestuur van N-VA Hulshout te voegen. Een beslissing die ik niet betreur: een fantastische groep waarbinnen ik enorm veel geleerd heb en nog steeds blijf leren. Gezien de sterke persoonlijke score die ik haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018, heb ik de smaak van de politiek te pakken. Ik ga naar verschillende evenementen, verdiep me in politieke -en historische lectuur en volg de actualiteit op de voet.

In politieke aangelegenheden gaat mijn hart vooral uit naar de gewone mensen die hard werken, hun uiterste best doen om hun kinderen in optimale omstandigheden te laten opgroeien en te leren bijdragen aan onze maatschappij. Ook zelfstandigen, die dag en nacht werken en zorgen voor werkgelegenheid en dus ook voor een bloeiende economie, liggen me nauw aan het hart. Maar waar ik echt van wakker van kan liggen, waar ik me echt voor inzet zijn dierenwelzijn en kinderbescherming. Beide doelgroepen zijn m.i. weerloos en wij als samenleving hebben de plicht om de macht die we hebben aan te wenden ter bescherming. Want “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”- Mahatma Gandhi.

Met Vlaamse groeten,

Laura Kunnen